Experienta Weddcamp

“Da-i unui om un peste si va manca o zi, invata un om sa pescuiasca si va manca o viata intreaga.”

        De obicei nu imi plac astfel de citate, dar am simtit de acesta data ca exprima perfect ce s-a intamplat la conferinta. Cu totii am trait ceva in acea sala. Fiecare il felul lui. Eu pot spune ca nu voi reusi sa redau in cuvinte sentimente. As vrea sa fiu asa bun  dar …  De multe ori m-am pierdut in ganduri plecand de la o mica idee prezentata de unul din speakeri. Am venit cu inima deschisa, fara asteptari si bine am facut. De multe ori la workshopuri/conferinte te astepti sa afli mari secrete sau retete de succes. Din nefericire sau poate din fericire ele se afla in lucruri simple si mai ales in fiecare dintre noi. “Trebuie sa avem ochi pentru a vedea si urechi pentru a asculta”. Am trait acolo, pe acel scaun, un sentiment deosebit de liniste si acceptare.

 

Am devenit constient ca de multe ori am fost propria-mi bariera spre a evolua si a vedea esenta. Daca nu imi notam cu siguranta nu mai tineam minte foarte multe din ce au spus cei ce au luat cuvantul, dar persista un sentiment extraodinar. Tin minte de cand a fost sheruit de catre Marian acest eveniment si cand site-ul era inca in constructie si toate detaliile incepeau cu “in curand”. Un asemenea eveniment nu poate fi conceput si organizat decat de oameni frumosi si care stiu ce insemna puterea de a darui. Oameni care pot inspira si motiva o intreaga comunitate.

 

          Am fost incantat sa stau langa oameni a caror munca o urmaresc de ceva timp. Aveam senzatia ca deja ii cunosc. Imi venea, trecand printre ei, sa spun Salut Ovidiu, Ce mai faci  Relu Forte tare ultima povestioara de pe blog Irina … Minunat sentiment sa fii alaturi de oameni pe care ii apreciezi. Stiu si s-a vazut ca fotografia de nunta din Romania e valoroasa si in plina ascensiune. M-am uitat in jur si am fost mandru de fotografii de la aceasta conferinta. Stiu ca dupa astfel de evenimente vom fi din ce in ce mai buni pentru ca am vazut ca se poate. Am vazut ca scuzele sunt doar fictive.

 

        Realizez ca m-am intors mai bogat de la aceasta conventie atat cu informatii ce imi vor fi mai mult decat utile in activitatea mea ca fotograf si in managerierea micutei mele afaceri cat si mai bogat prin prisma amintirilor si a experientei weddcamp.

       Acum normal ca astept urmatoarea editie de weddcamp si sper sa fie cat mai multe .

 

       Abia la sfarsit, pe drumul spre casa, ca un copil caruia tocmai I s-a terminat vacanta de vara, mi-a dat seama cat de bine a fost gandita aceasta conferinta. Fiecare speaker a fost cu prezentarea sa o piesa a unui puzzle pe care l-am putut deslusi abia cand ideile s-au asezat putin. A fost depre oamenii minunati numiti fotografi gata sa daruiasca amintiri si timpul lor pretios, cu fragmente din ei si din trairile lor ca mai apoi acele amintiri sa ramana la loc de cinste pentru multi ani si multi oameni. A fost despre partea sensibila a fotografiei, despre ce ne inspira, despre ce ne defineste, despre ce ne face mai buni, despre ce putem darui si despre ce lasam sa ne calauzeasca viata.

 

A fost peste tehnica, cifre, sume….

                                              … A fost o data ca niciodata …

 

  • 2016 Costel Mircea. All rights reserved

Copyright